Fiets al twee keer gestolen

Fiets al twee keer gestolen

Dat er in Nederland veel fietsen worden gestolen wist ik wel. Maar dat ik binnen een jaar twee keer van mijn fiets zou worden beroofd, dat had ik niet verwacht.

Na een heerlijk etentje met een vriendin in hartje Amsterdam liep ik terug naar de plek waar ik mijn Cortina fiets had neergezet. Eerst dacht ik nog dat ik me in de plek vergist had maar na een half uur tussen alle fietsen gezocht te hebben wist ik het zeker, mijn fiets was weer gestolen. Wat was ik kwaad! Vooral omdat ik mijn Cortina fiets net een maand geleden gloednieuw had gekocht en ik hem altijd met twee sloten op slot doe. Blijkbaar maakt dat de fietsendieven niet bang, want ze stelen je fiets op klaarlichte dag. Na wat onderzoek op internet kwam ik erachter dat er tot wel 80 000 fietsen per jaar worden gestolen, wat bizar veel!

Mijn Cortina fiets met verzekering

Na even twijfelen heb ik toch besloten om weer een Cortina fiets te bestellen. Ik heb gekozen voor de Cortina Milo damesfiets in de kleur grijs en met roze banden. Dit omdat de kleuren zo opvallend zijn dat ik hoop dat fietsendieven de fiets minder snel willen meenemen.

Verder heb ik besloten mijn fiets te laten verzekeren bij www.fietsverzekering.nl op aanraden van een familielid. Ik kon kiezen tussen het standaard driejarige pakket of het complete driejarige pakket. Ik heb gekozen voor het complete pakket zodat mijn fiets is verzekerd tegen zowel diefstal als schade. Mijn fiets is nu zelfs wereldwijd verzekerd tegen diefstal. Ook ben ik verzekerd voor pechhulp en krijg je een bepaalde vergoeding als je een leenfiets moet huren. Ik heb trouwens gekozen voor fietsverzekering.nl omdat je hier geen poliskosten betaald. Je betaald alleen eenmalig een bedrag voor drie jaar lang. De kosten zijn afhankelijk van de fiets die je hebt, het bedrag dat je fiets heeft gekost en de plek waar je woont.

Als mijn fiets hierna weer wordt gestolen ga ik denk ik voor zoiets als hieronder op de foto, haha!

25019_fullimage_Versierde_fiets_Amsterdam_8882_560x350

Reageren is niet mogelijk.